Antena 3 CNN Economic Biz News Business Canicula creşte vânzările de aparate de aer condiţionat

Canicula creşte vânzările de aparate de aer condiţionat

Canicula creşte vânzările de aparate de aer condiţionat
24 Iun 2008   •   21:03

Arde soarele afară, dispar aparatele de aer condiţionat şi ventilatoarele. E doar prima perioadă caniculară dintr-un an în care comercianţii cred că vor avea vânzări de trei ori mai mari. De când a devenit insuportabil de cald, în blocuri, zgomotul bormaşinilor e acceptat la orice oră. Cum să nu înţelegi un vecin care, toropit de căldură, a dat fuga la magazin ca să îşi aducă răcoarea în casă.

Dacă anul trecut bucureştenii au aşteptat şi trei săptămâni să le fie instalat aparatul, acum, comercianţii se străduiesc să reducă perioada la numai cinci zile.

Canicula vinde orice aparat. Au crescut vânzările chiar şi la cele sofisticate şi scumpe, cu oglindă, aparatele tablou, cele economice sau mobile. Vânzările au crescut mai ales la ventilatoare, cu mult mai ieftine decât aparatele de aer condiţionat

Comercianţii estimează o creştere de 2,5 ori mai mare decât anul trecut. Ei au redus perioada de instalare şi spun că s-au aprovizionat şi foarte bine, ca să evite situaţia de vara trecută, când au rămas cu rafturile goale în plină caniculă.



Observator

×
Parteneri
Geoană: Să facem o petiţie zdravănă către noul Congres american
x close