Antena 3 CNN Economic Biz News Business Capitala, responsabilă pentru 70% din deficitul comercial

Capitala, responsabilă pentru 70% din deficitul comercial

Capitala, responsabilă pentru 70% din deficitul comercial
09 Iul 2007   •   02:35

Ministerul Economiei şi Finanţelor a prezentat situaţia defalcată pe judeţe a deficitului comecial al României. Bucureştiul este campioana pierderilor înregistrate din comerţul exterior. Capitala, unde rata şomajului este cea mai redusă faţă de alte oraşe ale ţării, este responsabilă pentru deficitul de 10,42 de miliarde de euro. Împreună cu judeţul Ilfov, Capitala a generat peste 70% din deficitul comercial al ţării.

Ministrul Economiei şi Finaţelor, Varujan Vosganian, susţine că dezechilibrul balanţei comerciale a ţării este generat în primul rând de zonele dezvoltate ale ţării. ?Judeţele puternic dezvoltate au cel mai mare deficit comercial, în timp ce zonele slab dezvoltate înregistrează excedent? a declarat ministrul.

Pe locul al doilea în clasamentul judeţelor generatoare de importuri mai mari decât exporturi sunt cele unde deficitul consemnat a fost de peste 100 de milioane de euro. În rândul acestora se înscriu judeţe precum Cluj, Timiş, Sibiu, Braşov, Prahova sau Constanţa. Autorităţile estimează că, la finele acestui an, diferenţa negativă dintre exporturi şi importuri va fi de 19,5 miliarde de euro. La finele anului, deficitul contului curent urmează să echivaleze cu 11,5% din PIB, indică estimările oficiale.

Citiţi articolul complet în Evenimentul Zilei

×
Parteneri
Mărturia exclusivă a celui care l-a dus pe Prințul Paul în Malta
x close