Antena 3 CNN Economic Biz News Business ?Căpşunarii? sfidează criza: Românii de afară trimit tot mai mulţi bani acasă

?Căpşunarii? sfidează criza: Românii de afară trimit tot mai mulţi bani acasă

?Căpşunarii? sfidează criza: Românii de afară trimit tot mai mulţi bani acasă
09 Oct 2008   •   08:52

Criza economică şi de pe piaţa muncii se pare că nu i-a afectat pe românii care muncesc în străinătate. Sumele trimise de aceştia de peste graniţă au continuat să crească şi anul acesta.
In perioada ianuarie-iulie 2008, în România au intrat prin intermediul transferurilor curente peste 4,6 miliarde de euro, potrivit datelor Băncii Naţionale a României, citate de Cotidianul. Această sumă consemnează o creştere cu 400 de milioane de euro faţă de perioada similară a anului trecut şi cu 600 de milioane de euro faţă de ianuarie-iunie. Cu toate acestea, veniturile din muncă, încadrate şi ele la transferurile românilor care muncesc în afara graniţelor, au scăzut cu 200 de milioane de euro în 2008 faţă de 2007.
Analiştii economici consideră starea de fapt ca fiind mai mult o stagnare şi nu se aşteaptă la o diminuare semnificativă a volumului de intrare al banilor în ţară.
Luna trecută, 92.750 de români au trimis aproape 31 de milioane de euro prin intermediul MoneyGram şi BCR, potrivit datelor furnizate de cea mai mare bancă din România. Numărul transferurilor a crescut cu aproape 15.000 faţă de august, iar suma transferată a fost mai mare cu 4 milioane de euro. În septembrie, românii au trimis mai mulţi bani şi decât în luna iulie 2008.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: criza economica Spania
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pe 21 mai 2024 pentru clienţi
x close