Antena 3 CNN Economic Biz News Business Care va fi răspunsul Google la reluarea negocierilor Microsoft-Yahoo?

Care va fi răspunsul Google la reluarea negocierilor Microsoft-Yahoo?

Care va fi răspunsul Google la reluarea negocierilor Microsoft-Yahoo?
20 Mai 2008   •   14:19

Şefii de la Google se vor întîlni luni seară pentru a discuta modul în care vor acţiona în condiţiile în care Microsoft a reînceput negocierile cu Yahoo, în vederea unei posibile tranzacţii. Directorul executiv al Google Eric Schmidt şi fondatorii companiei Larry Page şi Sergey Brin se află în Marea Britanie la o întrunire cu angajaţii din Europa şi au declarat pentru jurnalişti că vor analiza în ce fel trebuie să raăspundă noii situaţii create de reluarea negocierilor Microsoft-Yahoo.

Microsoft a anunţat că nu intenţionează să mai facă o ofertă pentru Yahoo, fiind analizată posibilitatea unei preluări parţiale care ar implica în principal cumpărarea motorului de căutare şi a unui pachet minoritar al companiei, potrivit Reuters.

Şefii de la Google au mai afirmat că nu au motive de îngrijorare pentru poziţia de lider pe piaţa publicităţ şi a motoarelor de căutare, pe care compania lor o ocupă. „Google face foarte bine ceea ce face, într-un segment mic al unei industrii foarte mari” a afirmat unul dintre aceştia. Tot ei au adăugat că Google a ajuns în această poziţie datorută faptului că a aoferit un produs foarte bun, mai bun decât al competiţiei, fără a folosi alte tactici.

Cele două companii, Google şi Yahoo au colaborat recent la un proiect de publicitate comună, care a fost încununat de succes, după declaraţiile ambelor tabere. Întrebaţi dacă l-ar angaja pe Jerry Yang, director executiv la Yahoo, în caz că acesta şi-ar pierde locul de muncă, cei trei au spus că Yang este foarte talentat şi ar fi binevenit să se alăture echipei Google, dacă ar dori, însă acest lucru este puţin probabil.

Antena3.ro

×
Parteneri
Florin Piersic a ieşit de la Terapie Intensivă!
x close