Antena 3 CNN Economic Biz News Business Căşuneanu s-ar mai putea îmbogăţi cu 90 de milioane de euro de la stat

Căşuneanu s-ar mai putea îmbogăţi cu 90 de milioane de euro de la stat

Căşuneanu s-ar mai putea îmbogăţi cu 90 de milioane de euro de la stat
16 Oct 2008   •   00:47

Costel Căşuneanu este unul dintre cei mai bogaţi români, situat, conform revistei Capital pe un loc 23 al acestui top, cu o avere estimată la circa 250-280 milioane euro. Săptămâna viitoare însă el ar mai putea aduna în cont alte 90 de milioane euro. Compania sa, Pa&Co, este favorita câştigării unui contract de întreţinere multianuală a drumurilor din judeţele situate în apropierea capitalei. Astefel, potrivit unor surse din cadrul Companiei Naţionale de Autostră zi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR), citate de Evenimentul Zilei, Căşuneanu are mari şanse să-şi adjudece contractele pe Secţia Drumuri Naţionale (SND) Bucureşti Nord şi Ploieşti dacă are dosarele de ofertă complete. PA&CO a depus cele mai avantajoase oferte economice pentru aceste secţiuni, respectiv 175,3 milioane de lei (47,3 milioane de euro) şi 106,2 milioane de lei (28,4 milioane de euro).
Firma lui Căşuneanu a avut cea mai bună ofertă şi pentru SND Bucureşti Sud, cerând cu circa 50 de milioane de lei mai puţin decât Colas, firma clasată pe locul doi. Potrivit mai multor surse din cadrul companiei de autostrăzi, firma condusă de Căşuneanu are sigur în buzunar contractul în valoare de circa 47,3 milioane de euro pentru SND Bucureşti Nord.
Fondurile alocate pentru întreţinerea multianuală a drumurilor din cele şapte secţii de drumuri naţionale pe care le are în subordine sucursala de la Bucureşti se ridică la circa 1,1 miliarde de lei (288 milioane de euro) pe următorii patru ani, adică o medie de 76 de milioane de euro pe an. Căşuneanu este cunoscut ca un amic al Partidului Democrat, însă în ultima perioadă a beneficiat de multe contracte de construcţie a drumurilor. Firma omului de afaceri face parte şi din consorţiul de companii româneşti, alături de Euro Construct Trading şi UMB Spedition, care construieşte Autostrada Bucureşti-Ploieşti.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: drumuri nationale contract
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close