Antena 3 CNN Economic Biz News Business Cât cheltuiesc Cotroceniul şi STS-ul pentru parcul auto

Cât cheltuiesc Cotroceniul şi STS-ul pentru parcul auto

Cât cheltuiesc Cotroceniul şi STS-ul pentru parcul auto
16 Iul 2007   •   10:54

Peste 1 milion de euro - atât cheltuieşte administraţia prezidenţială şi Serviciul de Telecomunicaţii Speciale pentru îmbogăţirea parcurilor auto. Un semn de întrebare îl ridică licitaţia prin care Cotroceniul şi-a adjudecat zece limuzine întrucât a existat un singur ofertant. Contractul a fost stabilit la valoarea de 1,3 milioane de euro. Jurnaliştii de la "România Liberă" pun la îndoială corectitudinea licitaţiei organizate de Administraţia Prezidenţială în condiţiile în care firma câştigătoare a fost singura participantă. Cu toate că responsabilii cu organizarea licitaţiei susţin că toate procedurile au fost respectate, iar caietul de sarcini nu a conţinut prevederi restrictive.

Cotroceniul va achiziţiona de asemenea un break, două berline şi un furgon de la SC Automobile Dacia SA, contra sumei de aproximativ de 129.000 lei. Şi în parcul auto al STS vor intra 25 de autoturisme în valoare de aproximativ 540.000 de euro. Serviciul de Telecomunicaţii Speciale a organizat licitaţia pentru achiziţionarea maşinilor de ultimă generaţie - 19 break şi 6 de teren - în luna mai, susţin jurnaliştii de la "România Liberă". Pentru primul segment s-au înscris cinci ofertanţi, iar pentru al doilea doar trei. Autoturismele break vor scoate din bugetul STS peste 685.000 lei, iar cele de teren aproape 740.000 fără TVA.

Cele 25 de autovehicule nu sunt singurele achiziţii făcute de STS anul acesta. Din martie până în prezent, serviciul a cumpărat echipamente radio, autospeciale de transmisiuni, aparate telefonice şi aparate de aer condiţionat în valoare de peste 7,7 milioane de euro.

STS a primit de la bugetul de stat pentru anul în curs peste 98 milioane de euro. Tot de la bugetul de stat au fost direcţionate la fondul de premiere circa 1,6 milioane de euro, în timp ce alte 6,5 milioane de euro au fost alocate pentru acoperirea "cheltuielilor salariale în natura". În această categorie intră normele de hrană, uniformele şi echipamentele obligatorii, precum şi transportul la şi de la locul de munca.

Antena 3

×
Parteneri
Prognoza meteo actualizată pentru minivacanța de 1 mai și Paște
x close