Antena 3 CNN Economic Biz News Business Cât de mare este averea lui Hayssam

Cât de mare este averea lui Hayssam

Cât de mare este averea lui Hayssam
18 Iun 2007   •   20:28

Condamnat la daune de 6 milioane de euro, Hayssam are de unde plăti. Experţii imobiliari au evaluat o parte dintre terenurile aflate în posesia sirianului, iar consiliile locale şi Registrul Comerţului trebuie să-i ajute pe experţi să pună sechestru pe bunuri care valorează cel puţin 6 milioane de euro. Banii trebui să ajungă la jurnalistii răpiţi.

Omar Hayssam a fost ridicat, în 2005, dintr-o vilă din Băneasa. Aceasta este evaluată la peste un milion şi jumătate de euro. După arestarea sirianului, familia lui s-a mutat într-un bloc din apropierea ambasadei Chinei, în valoare de aproximativ 200.000 de euro. Conform actelor acesta aparţine unei firme a rudelor sirianului. Deşi o parte dintre firme au fost vândute, Hayssam a rămas un om bogat. Mare parte datorită terenurilor pe care le deţine. Pe unul dintre ele, situat în Parcul Herăstrău, sirianul avea de gând să ridice un ansamblu rezidenţial. Din păcate aceasta este o zona protejată unde nu se poate construi. Chiar şi aşa, terenul din Herăstrău valorează 10 milioane de euro. Un alt teren, din Dorobanţi, evaluat la aproximativ 12 milioane de euro l-ar putea ajuta pe sirian să plătească cele şase milioane de euro, daune morale.

Curtea de Apel va institui sechestru până la valoarea sumei de 6 milioane de euro. Restul proprietăţilor îi vor rămâne lui Hayssam. Surse judiciare spun că, şi dacă a înstrăinat o parte din avere, cumpărătorii ar putea fi obligaţi să o restituie.

Observator

×
Parteneri
Incendiu puternic în cartierul Aviației din București
x close