Antena 3 CNN Economic Biz News Business Ce joburi sunt căutate în 2010

Ce joburi sunt căutate în 2010

Ce joburi sunt căutate în 2010
Sursa foto: joburi
13 Ian 2010   •   12:46

După un an de criză în care disponibilizările şi problemele financiare ale companiilor din aproape toate industriile se întâlneau la tot pasul, piaţa muncii din România rămâne totuşi deschisă pe anumite segmente. Firmele din FMCG, IT sau banking se vor afla în 2010 pe primele locuri în ceea ce priveşte atragerea de noi angajaţi, potrivit reprezentanţilor din companiile specializate în recrutare, scrie Capital.

?Vorbind strict despre recrutări de volum mare, este posibil să vedem astfel de proiecte în FMCG, printre marile companii din distribuţie?, a spus pentru capital.ro Florin Gogianu, sales support representative al companiei de recrutare Lugera & Makler.

Potrivit acestuia, anunţul unor companii din segmentului hipermarketurilor şi bricolaj privind intenţia de a intra pe piaţa locală constituie un semn pozitiv pentru cei aflaţi în căutarea unui loc de muncă.

Companiile din comerţ şi vânzări vor căuta noi angajaţi în 2010, după cum spune Luiza Petrică, branch manager al companiei de resurse umane Manpower România. ?Estimăm că posturile pentru care se vor face angajări anul acesta sunt cele de vânzări, atât în domeniul serviciilor, cât şi în FMGC, dar şi în domeniul tehnic?, spune Petrică, atenţionând existenţa unui bagaj mare de cunoştinţe şi referinţele vor constitui atuuri la angajre.

Companiile din outsourcing vor recruta, de asemenea, în 2010, după cum anunţă reprezentantul Lugera & Makler. Această tendinţă a fost reliefată şi în cadrul studiului realizat la începutul lunii ianuarie de Duke University Offshoring Research Network şi PricewaterhouseCoopers (PwC).

Căutaţi vor fi şi oamenii din domeniul IT şi cel bancar, după cum spune Florin Gogianu. ?Aici va exista probabil un anumit grad de mobilitate profesională pentru poziţiile foarte specializate?, a afirmat acesta.


?Aici vorbim de economişti contabili ce lucrează într-un anumit program de contabilitate, ingineri de sistem, responsabili de calitate, specialişti în achiziţii, cunoscători de mai multe limbi straine la nivel avansat, ingineri cu dublă specializare: tehnică şi comercială?, a încheiat Luiza Petrică.

Antena3.ro

×
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close