Antena 3 CNN Economic Biz News Business Cel mai bogat rus, afectat de criza economică. Deripaska are nevoie de două miliarde de dolari

Cel mai bogat rus, afectat de criza economică. Deripaska are nevoie de două miliarde de dolari

Cel mai bogat rus, afectat de criza economică. Deripaska are nevoie de două miliarde de dolari
20 Oct 2008   •   18:59

Se pare că optimismul lui Vladimir Putin referitor la stabilitatea economică a Rusiei nu are baze reale. Din cauza crizei economice, cel mai bogat om de afaceri rus, Oleg Deripaska, are neoie de o finaţare de două miliarde de dolari pentru a-şi plăti împrumuturile făcute la mai multe bănci occidentale. Plata împrumutului trebuie să fie efectuată de omul de afaceri rus până la sfârşitul lunii octombrie. În cazul în care nu va reuşi să restituie împtrumutul, băncile îi vor lua 25% dintre acţiunile companiei pe care o deţine.
Situaţia celui mai bogat om de afaceri rus este cauzată de criza finaciară economică. În timpul unei reuniuni cu investitori străini, Vladimir Putin declara că Rusia a fost cu un pas înaintea celorlalte state ale lumii şi că autorităţile ruse nu au fost luate prin surprindere de criza financiară mondială. Putin a mai adăugat că statul rus are capacitatea de a autofinanţa creşterea economică, ceea ce ar compensa consecinţele negative ale scăderii preţului petrolului.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Vladimir Putin criza economica
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close