Antena 3 CNN Economic Biz News Business Cel mai bun job al anului 2010, managerul de risc

Cel mai bun job al anului 2010, managerul de risc

Cel mai bun job al anului 2010, managerul de risc
Sursa foto: managerul de risc
07 Ian 2010   •   17:27

Managerul de risc a fost declarat cel mai bun job al anului 2010, în timp ce muncitorul de pe o platformă petroliera este cel mai prost văzută, potrivit Career Cast, care a supus unei analize 200 de joburi din Statele Unite, transmite Reuters.

Al doilea job în top este cel de inginer software, apoi cel de analist pentru sisteme informatice, biolog şi istoric, conform CareerCast.com. Site-ul de cariere a realizat acest top în funcţie de nivelul de stres, mediul de lucru, gradul de solicitare, veniturile obţinute şi posibilitatea de angajare.

Un manager de risc câştigă 85.000 de dolari, iar nivelul de stres este unul redus. Lucrează într-un mediu propice dezvoltării, iar posibilităţile de angajare sunt mari şi venitul în creştere. Pe ultimele locuri din top se află cherestegiul, lăptarul şi sudorul.

Muncitorul pe o platformă petrolieră câştigă aproape 31.000 de dolari pe an, rata şomajului în acest sector este foarte ridicată, iar perspectivele de creştere nu sunt dintre cele mai bune.

Cele mai proaste locuri de muncă sunt cele ?murdare?, care presupun muncă în aer liber indiferent de anotimp, risc fizic ridicat şi salariu mic.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: job
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close