Antena 3 CNN Economic Biz News Business Cel mai longeviv manager din România. Directorul Oltchim câştigă 190.000 Euro pe an!

Cel mai longeviv manager din România. Directorul Oltchim câştigă 190.000 Euro pe an!

Cel mai longeviv manager din România. Directorul Oltchim câştigă 190.000 Euro pe an!
05 Sep 2008   •   12:59

Constantin Roibu, preşedintele şi directorul general al combinatului chimic Oltchim Râmnicu Vâlcea, are un venit anual de 190.000 de euro. Declaraţia sa de avere este publicată pe site-ul companiei Oltchim, singura companie din ţară care publică declaraţiile de avere ale managerilor.

Deşi 2007 nu a fost un an bun pentru Oltchim, compania înregistrând pierderi de 28,7 milioane de euro, salariul şefului pe anul trecut este comparabil cu salariile managerilor din sectorul privat. 51.000 de euro din venitul total al lui Roibu provin din salariul pe care acesta îl căştigă ca director general si din indemnizatia de presedinte al Consiliului de Administratie. La acestă sumă se adaugă aproximativ 36.400 de euro din din indemnizatiile aferente pozitiilor pe care le ocupa in Consiliile de Administratie a mai multor companii din grupul Oltchim . Însă, partea cea mai consistentă a venitului acestuia, de 102.000 de euro, provine din drepturi de proprietate intelectuala cedate companiei.

Constantin Roibu este cel mai longeviv manager din România. Acesta deţine funcţia de preşedinte al Oltchim din anul 1991.

DECLARAŢIA DE AVERE A PREŞEDINTELUI OLTCHIM (pdf)

Antena3.ro

×
Parteneri
Ciclonul care a făcut ravagii în Europa se apropie de România!
x close