Antena 3 CNN Economic Biz News Business Cel mai mare faliment din istoria Statelor Unite: Guvernul a închis Washigton Mutual Inc

Cel mai mare faliment din istoria Statelor Unite: Guvernul a închis Washigton Mutual Inc

Cel mai mare faliment din istoria Statelor Unite: Guvernul a închis Washigton Mutual Inc
26 Sep 2008   •   12:50

Guvernul Statelor Unite a închis cea mai mare bancă americană de economii, Washington Mutual Inc. Activele sale au fost vândute JPMorgan Chase & Co în schimbul sumei de 1.9 miliarde de dolari. Acesta este cel mai mare faliment din istoria economică americană şi ultima încercare de a curăţa industria bancară, informează Reuters.

Washington Mutual Inc suferise nenumărate pierderi de pe urma creditelor ipotecare neperformante.

?Din cauza lichidităţilor insuficiente pentru acoperirea obligaţiilor financiare, WaMu nu îşi mai poate continua operaţiunile?, preciezază un comunicat al Office of Thrift Supervision, instituţia ce supraveghează activitatea băncilor de economii.

Activele băncii se ridică la suma de 307 miliarde de doalri, în timp ce depozitele însumează 188 de miliarde.

După ce va intra în posesia WaMu, JPMorgan va deţine 5.410 sucursale şi cea mai mare afacere cu carduri de credit din SUA.

Tranzacţia are la bază discuţiile de la Washington privind planul de 700 de miliarde de dolari care va curăţa sistemul bancar de toate creditele neperformante.

Vineri, băncile centrale din întreaga lume au intervenit pentru a debloca pieţele monetare. George Bush a cerut, sâmbătă, Congresului să îi acorde 700 miliarde de dolari pentru a cumpăra active riscante, în încercarea de a încheia criza financiară. Negocierilor s-au blocat, iar planul a eşuat.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: criza economica George Bush
Parteneri
Primarul din Spanțov, prima reacție despre moartea fetiței de 4 ani și a bunicii ei
x close