Antena 3 CNN Economic Biz News Business Cele mai rentabile investiţii rămân în imobiliare

Cele mai rentabile investiţii rămân în imobiliare

Cele mai rentabile investiţii rămân în imobiliare
10 Iun 2007   •   12:56

Investiţiile în terenuri şi imobile rămân printre cele mai rentabile şi în următorii patru- cinci ani. Experţii susţin că preţurile acestora vor continua să crească cu o medie de 30%, iar în zonele mai puţin dezvoltate preţurile se vor dubla. Zone considerate în trecut ca fiind neatractive, Bucureştii Noi, Chitila, Gara Obor, Sălăjan, Rahova şi chiar Ferentari, pot să ofere potenţial mare pentru dezvoltare, cel puţin aşa arată un studiu al companiei imobiliare Colliers.

?În mod cert cele mai mari profituri vor fi obţinute din tranzactiile cu terenuri. Iar această situaţie această creştere va mai continua în opinia mea 4-5 ani de zile?, susţine Radu Zilişteanu, expert în imobiliare. Odată cu scurgerea timpului în Bucureşti sunt tot mai puţine terenuri de vânzare iar cererea este tot mai mare... ceea ce va duce la o creştere continuă a preţului pe matru pătrat.

Pentru cei care vor să cumpere o locuinţă studiul aduce o veste bună. Anul acesta oferta va fi mult mai mare. Noile proiecte destinate clasei de mijloc vor avea drept locaţii cartierele tradiţionale de apartamente din diferite zone. Cele mai scumpe terenuri sunt cele destinate clădirilor rezidenţiale şi de birouri, în zona de nord şi centrală. Pot ajunge la 3.000 de euro pe metru pătrat. Terenurile destinate dezvoltărilor industriale rămân cele mai ieftine, preţurile fiind cuprinse între 150 de euro pe metru pătrat în zona de nord a Bucureştiului şi 60 de euro pe metru pătrat în zona de sud. În perioada 2005-2006 au fost lansate pe piaţă 22 proiecte de locuinţe iar 6000 de locuinţe vor fi livrate pe piaţă în 2007 şi 2008.

Observator

×
Parteneri
Geoană: Să facem o petiţie zdravănă către noul Congres american
x close