Antena 3 CNN Economic Biz News Business Centrala nucleară din Transilvania, funcţională din 2020

Centrala nucleară din Transilvania, funcţională din 2020

Centrala nucleară din Transilvania, funcţională din 2020
25 Mai 2008   •   22:57

Cum petrolul nu mai e o resursă la îndemâna oricui, ţările se reorinetează către energia nucleară. Deşi nu a finalizat nici măcar lucrările de la Reactoarele 2 şi 3 din Cernavodă, România este decisă să construiască o a doua centrală nucleară în Transilvania, care ar urma să asigure circa 35% din energia necesară ţării. Aceasta va fi funcţională începând cu anul 2020, informează Ziua.

Noua centrală nucleară va avea o capacitate de până la 4.800 MW, iar guvernul trebuie să găsească în această vară soluţii de finanţare pentru construcţia ei. ?În prezent, problema se discută la nivel politic. Interpretarea mea este că în 2020 am putea pune în funcţiune primul reactor?, a declarat Teodor Chirică, directorul general al Nuclearelectrica, operatorul centralei atomo-electrice de la Cernavodă, citat de Ziua.

Partenerii României în ambiţiosul proiect vor fi, cel mai probabil, francezii de la Areva, drept mărturie stând conversaţia publică pe care Traian Băsescu a avut-o cu Nicolas Sarkozy pe timpul summitului NATO.

Antena3.ro

×
Parteneri
Mărturia exclusivă a celui care l-a dus pe Prințul Paul în Malta
x close