Antena 3 CNN Economic Biz News Business Centura Bucureştiului ar putea costa 200 milioane de euro

Centura Bucureştiului ar putea costa 200 milioane de euro

Centura Bucureştiului ar putea costa 200 milioane de euro
Sursa foto: centura
23 Feb 2010   •   19:01

Centura Bucureştiului ar putea rămâne încă o bună bucată de vreme doar un vis frumos. Şi asta pentru că bugetul companiei de drumuri a rămas gol. Doar pentru porţiunea dintre Chitila şi Voluntari, drumarii mai au nevoie de 25 de milioane de euro. În total, noua centură a Bucureştiului ar urma să coste 200 de milioane de euro.

Centura care înconjoară Bucureştiul are o lungime de 70 de kilometri. Până acum, compania de drumuri a primit doar o cincime din suma de care ar avea nevoie pentru a da gata lucrarea.

?În situaţia financiară în care suntem nu putem ataca capetele centurii nord şi nu putem începe lucrări pe centura sud?, spune Marin Ionescu, director adjunct Investiţii CNADR.

Cei 21 de kilometri dintre Chitila şi Voluntari vor înghiţi 25 de milioane de euro. Fondurile mai ajung doar până în luna iunie, după această dată lucrările riscă să fie sistate. Porţiunea de drum include trei pasaje, două la Ştefăneşti Tunari şi unul la Otopeni.

?Anul acesta am putea finaliza sectorul Chitila Mogoşoaia Otopeni Voluntari în condiţiile în care la rectificarea posibilă vom mai primi 25 milioane euro?, scrie Ionescu.

Şi nu este singurul sector de drum care are nevoie de bani în plus. Porţiunea A1 - DN7 nu este contractată, iar bugetul alocat este de doar 13% din costul exproprierilor. Pentru execuţia lucrărilor nu există niciun leu. Nici aceste lucrări nu vor putea fi finalizate în acest an. Pe partea de Sud a centurii, de la Autostrada Piteşti-Bucureşti la Autostrada Soarelui, lucrările sunt contractate, însă în acest moment finanţarea acoperă doar 40% din lucrări.

Antena3

×
Subiecte în articol: pret cost
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close