Antena 3 CNN Economic Biz News Business CFR Călători vrea să modernizeze cabinele de conducere cu cinci milioane de lei

CFR Călători vrea să modernizeze cabinele de conducere cu cinci milioane de lei

CFR Călători vrea să modernizeze cabinele de conducere cu cinci milioane de lei
Sursa foto: cfr calatori
08 Feb 2010   •   17:15

CFR Călători vrea să modernizeze până la 72 de cabine de conducere de la 36 de rame electrice, valoarea estimativă a contractului fiind de 5,04 milioane de lei, fără TVA, se arată într-un anunţ al companiei citat de Mediafax.
Ramele au fost construite în perioada 1965-1970. CFR Călători a cump[rat în 2006 rame electrice din aceeaşi categorie - seria 58 -, pe care le-a modernizat la firma Remarul 16 Februarie Cluj pentru a funcţiona ca trenuri de tip personal.
CFR Călători va încheia un acord cadru pe o perioadă de 28 de luni, care va conţine contracte subsecvente atribuite cu o frecvenţă de trei luni. Compania spune că va încheia primul contract subsecvent la sfârşitul anului.
Cantitatea maximă a acordului cadru este de 36 de rame, iar cea minimă de o ramă. O ramă este formată din două cabine de conducere, la cele două capete ale trenului.
Lucrările se vor axa, printre altele, pe realizarea unei noi structuri metalice a cabinei, cu o formă aerodinamică.
Una din cerinţele licitaţiei este ca toate componentele utilizate să fie apte pentru utilizare la temperaturi de-30 - +40 de grade Celsius.
Acordul este finanţat de la bugetul de stat, iar criteriul de atribuire va fi preţul cel mai mic. Metoda de selecţie a ofertanţilor este negocierea directă, iar ofertele urmând să fie depuse până la 10 martie.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: CFR Calatori
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close