Antena 3 CNN Economic Biz News Business CFR vinde terenuri de 32 milioane de euro pentru a-şi plăti datoriile

CFR vinde terenuri de 32 milioane de euro pentru a-şi plăti datoriile

CFR vinde terenuri de 32 milioane de euro pentru a-şi plăti datoriile
11 Dec 2007   •   08:15

CFR încearcă să obţină cel puţin 32 milioane euro din vânzarea prin licitaţie a unor terenuri aflate în Bucureşti şi Ploieşti. Banii rezultaţi vor fi folosiţi pentru a plăti datoriile înregistrate către furnizorii de energie electrică. Compania feroviară scoate la vânzare cinci terenuri din Bucureşti şi Ploieşti, la preţul de pornire de 285 de euro metrul pătrat pentru terenul din Ploieşti şi 1.600 de euro pe metrul pătrat pentru cele patru terenuri din Capitală. Documentele de înscriere şi ofertele trebuie depuse la sediul Bursei Române de Mărfuri până pe data de 24 decembrie, când va fi organizată licitaţia.

Cele patru terenuri din Capitală sunt situate în zona Lujerului şi aflate în administrarea C.F. Cotroceni. Compania feroviară nu exclude vânzarea şi altor terenuri având în vedere că datoriile către furnizorii de electricitate se ridică la 600 milioane de lei.
Despre vânzarea terenurilor CFR se ştie încă din luna septembrie, când administraţia CFR a anunţat că va scoate licitaţie şapte terenuri, cu o suprafaţă totală de 12,7 hectare.

Potrivit Ministerului Transporturilor, CFR SA a ajuns în situaţia de a vinde în primul rând din cauza subfinanţării pe o perioadă lungă de timp, dar şi ca urmare a neîncasării sumelor aferente prestaţiilor efectuate către CFR Călători.

Antena 3

×
Parteneri
Premierul Slovaciei, Robert Fico, a fost împușcat
x close