Antena 3 CNN Economic Biz News Business China Development Bank finanţează extinderea reţelei Zapp din România

China Development Bank finanţează extinderea reţelei Zapp din România

China Development Bank finanţează extinderea reţelei Zapp din România
05 Iun 2008   •   23:50

Compania Telemobil a încheiat, în luna mai, un acord de finanţare de 220 de milioane de euro cu China Development Bank (Banca Chineză pentru Dezvoltare), pentru extinderea reţelei Zapp. Informaţia a fost confirmată pentru Mediafax de către directorul de comunicare al Telemobil, Carmen Lazăr, care nu a dorit să ofere detalii privind împrumutul.

La începutul lunii ianuarie 2008, Telemobil a anunţat că a selectat producătorul chinez de echipamente şi soluţii de comunicaţii ZTE ca partener şi furnizor oficial pentru extinderea şi dezvoltarea reţelelor sale, respectiv CDMA 450 MHz şi 3G, în banda de frecvenţă de 2,1 Ghz. Astfel, lansarea serviciilor de telecomunicaţii de generaţia a treia (3G) în reţeaua Zapp va avea loc cel mai târziu în toamna acestui an, urmând să acopere un număr de 19 oraşe.

Alături de Capitală, celelalte 18 oraşe acoperite de reţeaua 3G a Telemobil vor fi Timişoara, Piteşti, Craiova, Arad, Oradea, Sibiu, Satu Mare, Baia Mare, Cluj-Napoca, Braşov, Sibiu, Târgu-Mureş, Buzău, Constanţa, Ploieşti, Brăila, Bacău şi Iaşi.

Antena3.ro

×
Parteneri
Florin Piersic a fost transferat la Terapie Intensivă!
x close