Antena 3 CNN Economic Biz News Business Chinezii vor să-şi vândă maşinile în România

Chinezii vor să-şi vândă maşinile în România

Chinezii vor să-şi vândă maşinile în România
05 Iun 2007   •   19:59

Producătorul chinez de automobile Geely şi-a propus să vândă, în 2007, în România aproximativ 1.000 unităţi din primul său model, Geely CK, lansat oficial marţi pe piaţa autohtonă, a declarat Alin Mărginean, director executiv Geely Automobile România. ?Targetul nostru este să oferim dotări de limuzină la preţuri de autoturism compact şi de aceea ne axăm foarte mult pe calitate?, a spus Mărginean. Preţul pentru Geely CK este cuprins între 6.498 euro fără TVA şi 9.500 euro cu TVA inclus, aceasta din urmă fiind versiunea de top.

Până la sfârşitul anului, Geely România va avea aproximativ 30 de concesiuni, faţă de cele 21 existente în prezent. Concesiunile se vor ocupa şi de partea de service pentru modelele comercializate de firma chineză. După lansarea sedanului compact CK, Geely plănuieşte să introducă în România modelul de clasă superioară MK, în luna septembrie, precum şi limuzina FC, în cadrul Salonului Internaţional Auto Bucureşti.

În 2008, firma va introduce pe piaţă un SUV de mici dimensiuni şi speră să vândă per total peste 2.500 modele. Geely Holding Group este cel mai mare producător privat de autoturisme din China, având în prezent şase fabrici şi o capacitate de producţie de 500.000 unităţi. Până la sfârşitul anului va mai deschide două noi fabrici, iar capacitatea de producţie va creşte până la 650.000 unităţi. Geely produce o gamă de modele care merg de la sedan, hatchback şi până la SUV.

Rompres

×
Parteneri
Geoană: Să facem o petiţie zdravănă către noul Congres american
x close