Antena 3 CNN Economic Biz News Business Chiria în Ferentari ajunge la... 180 euro/lună

Chiria în Ferentari ajunge la... 180 euro/lună

Chiria în Ferentari ajunge la... 180 euro/lună
11 Apr 2007   •   09:22

Chiriile pentru locuinţele din Capitală au ajuns un lux chiar şi pentru cei care acceptă să se mute la periferie. Circa 170-180 de euro pe lună solicită proprietarii pentru o garsonieră din Ferentari, cel mai slab cotat cartier bucureştean. Cu aceeaşi suma se pot închiria garsoniere renovate şi chiar mobilate, situate în zone ultracentrale din oraşe precum Piteşti, Galaţi sau Iaşi.

Cea mai rău-famată zonă a Bucureştiului a ajuns mai scumpă decât regiunile similare din alte capitale, cum ar fi Neukoeln, din Berlin. Chiria unei astfel de locuinţe porneşte de la 130 de euro pe lună. Preţul incluzând costurile de întreţinere, curent, apă şi telefon, ajunge până la 200 de euro. În suburbiile Parisului, garsonierele costă în jur de 150 de euro pe lună.

Cartierul Ferentari recunoscut drept culmea mizeriei, a hoţiei şi a primitivismului, este gazda celor veniţi din provincie în căutarea unui loc de muncă. Şi tinerii sunt victime sigure pentru că locurile din cămin sunt limitate, iar unii dintre ei dispun doar de bugetul de la părinţi. În celelalte cartiere mărginaşe, chiriile lunare ajung la 250 de euro pentru garsonierele din zona Delfinului-Pantelimon şi chiar la 300 de euro pentru Militari sau Balta Albă.

Citiţi articolul complet în Evenimentul Zilei

×
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close