Antena 3 CNN Economic Biz News Business Chrysler va concedia 13.000 de angajaţi

Chrysler va concedia 13.000 de angajaţi

Chrysler va concedia 13.000 de angajaţi
14 Feb 2007   •   21:49

Constructorul auto american Chrysler, filială a grupului auto german DaimlerChrysler AG, va concedia 13.000 de angajaţi până în 2009. Anunţul a fost făcut miercuri de conducerea societăţii. Disponibilizările fac parte dintr-un plan de restructurare a activităţilor, pentru a reduce costurile şi a reveni, anul viitor, la profitabilitate. Cei 13.000 de angajaţi reprezintă 16 procente din forţa de muncă de la Chrysler.

Chrysler va închide uzina de asamblare de la Newark (statul Delaware) şi un centru de distribuţie din apropiere de Cleveland. De asemenea, va reduce semnificativ personalul la uzinele din Warren (statul Michigan) şi St. Louis.

Planul de restructurări va avea un impact negativ de aproximativ un miliard de euro asupra rezultatelor financiare pe exerciţiul fiscal 2007. În schimb, până în 2009, programul de restructurări ar urma să aibă un impact pozitiv de aproximativ 3,5 miliarde euro.

De asemenea, constructorul auto germano-american DaimlerChrysler AG a anunţat că nu exclude nici o opţiune pentru viitorul filialei sale americane Chrysler. Anunţul intervine într-un moment în care se înmulţesc zvonurile privind o eventuală vânzare, parţială sau completă, a acestei filiale aflate în dificultate.

Antena3.ro

×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close