Antena 3 CNN Economic Biz News Business Cinteză: Nu vă retrageţi banii din conturi. Nicio bancă din România nu are probleme de lichiditate

Cinteză: Nu vă retrageţi banii din conturi. Nicio bancă din România nu are probleme de lichiditate

Cinteză: Nu vă retrageţi banii din conturi. Nicio bancă din România nu are probleme de lichiditate
08 Oct 2008   •   17:37

Directorul Direcţiei de Supraveghere din BNR, Nicolae Cinteză a declarat miercuri că românii nu ar trebui să facă retrageri din conturile pe care le au în bănci, pe baza zvonurilor despre criza financiară, întrucât, în acest moment, nicio bancă din România nu are probleme de lichiditate, depunerile în sistemul bancar românesc fiind sigure.
Cinteză a precizat că un astfel de comportament ar fi ?o greşeală?, cu atât mai mult cu cât BNR este pregătită să sprijine băncile.
?Vă asigur, cu toată responsabilitatea, că nicio bancă, dar absolut niciuna, nu prezintă probleme de lichiditate. Toate se încadrează în limitele de prudenţialitate stabilite de BNR. Suntem pregătiţi să intervenim să sprijinim orice bancă dacă ar avea probleme determinate de retrageri de fonduri pe baza zvonurilor?, a spus Cinteză, care a adăugat că în cazul unor retrageri, cei care pierd mai mult sunt clienţii, cărora li se aplică dobânda la vedere.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: criza economica
Parteneri
Schimbare importantă pentru călătorii ce trec prin Gara de Nord
x close