Antena 3 CNN Economic Biz News Business Citigroup vinde o participaţie de 5% către Autoritatea pentru Investiţii din Abu Dhabi

Citigroup vinde o participaţie de 5% către Autoritatea pentru Investiţii din Abu Dhabi

Citigroup vinde o participaţie de 5% către Autoritatea pentru Investiţii din Abu Dhabi
27 Noi 2007   •   19:34

Citigroup va vinde o participaţie de aproape 5% din capital către Autoritatea pentru Investiţii din Abu Dhabi, un fond de investiţii deţinut de guvernul din emiratul arab, pentru 7,5 miliarde de dolari. Capitalul obţinut va susţine menţinerea valorii contabile a Citigroup, care s-a diminuat cu 6,8 miliarde de dolari în urma reevaluării în scădere a activelor şi a pierderilor din trimestrul trei. În plus, compania ar putea raporta pierderi de încă 11 miliarde de dolari în trimestrul al patrulea.

Prin această investiţie, Abu Dhabi va deveni cel mai mare acţionar al băncii americane. Prinţul saudit Alwaleed bin Talal, care a intrat în acţionariatul Citigroup în 1991, într-o perioadă în care banca încerca să acopere pierderile de pe pieţele din America Latină şi să facă faţă colapsului pieţei imobiliare din SUA, era până în prezent cel mai mare acţionar, deţinând titluri de aproximativ 6 miliarde de dolari.

Antena 3

×
Parteneri
Imagini spectaculoase în România - Aurora boreală surprinsă în Bacău
x close