Antena 3 CNN Economic Biz News Business Coca-Cola cumpără cel mai mare producător de sucuri naturale din China cu 2,5 miliarde dolari

Coca-Cola cumpără cel mai mare producător de sucuri naturale din China cu 2,5 miliarde dolari

Coca-Cola cumpără cel mai mare producător de sucuri naturale din China cu 2,5 miliarde dolari
03 Sep 2008   •   15:29

Coca-Cola a anunţat că va cumpăra compania chineză Huiyan, producătoare de sucuri naturale, pentru suma de 2,5 miliarde de dolari, anunţă BBC. Prin această mişcare, liderul mondial în industria sucurilor răcoritoare încearcă să îşi întărească poziţia pe una dintre cele mai dinamice pieţe din lume.

Firma va plăti 12,20 de dolari pe acţiune companiei chinezeşti, un sfert din acestea fiind deţinute şi de producătorul alimentar francez, Danone. Huyan deţine aproximati 43% din piaţa sucurilor naturale din China, potrivit analiştilor.

?Deşi piaţa băuturilor naturale este în prezent relativ mică, ea are un potenţial de creştere foarte mare datorită creşterii veniturilor personale ale chinezilor şi dorinţa lor de a avea un mod de viaţă sănătos.? spune Emma Liu, analist la Nomura Securities.

Analiştii apreciază că piaţa sucurilor naturale va creşte cu mai mult de 10% în anii ce urmează, odată cu creşterea veniturilor.

Antena3.ro

×
Parteneri
Au fost finalizate operațiunile de umplere de pe strada surpată din Slănic
x close