Antena 3 CNN Economic Biz News Business Codul Fiscal ar putea fi modificat până la primăvară

Codul Fiscal ar putea fi modificat până la primăvară

Codul Fiscal ar putea fi modificat până la primăvară
Sursa foto: cod fiscal
19 Ian 2009   •   23:38

Ministerul Finanţelor împreună cu sindicatele şi patronatele au propus, au analizat şi au ajuns la concluzia că România are nevoie de 65 de măsuri fiscale şi bugetare pentru a ieşi din criză. Unele duc la creşterea veniturilor de la buget, altele, cresc cheltuielile. Comisia Europeană avertizează însă că dacă balanţa nu va fi cât de cât echilibrată, deficitul bugetar poate ajunge la 7,5% din PIB.
O parte dintre măsurile propuse prevăd neimpozitarea profitului reinvestit, impozite mai mici pentru şomeri, restituirea TVA-ului şi a subvenţiilor.
Cei care vor avea de suferit vor fi agricultorii, investitorii cu profituri foarte mari, dar mai ales comercianţii produselor de lux. Patronatele au propus impozitarea persoanelor fizice din agricultură şi mărirea accizelor pentru cei care vând blănuri, arme de vânătoare, bijuterii sau ceasuri scumpe.
Analiştii fiscali, trecuţi deja prin nenumărate schimbări legislative, spun că o rescriere a Codului Fiscal nu este necesară.
Una peste alta, ministrul Finanţelor Gheorghe Pogea este hotărât să facă ordine în Cod. Astfel, până la primăvară un nou document ar putea fi propus spre dezbatere.
Antena 3

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close