Antena 3 CNN Economic Biz News Business Coface: România va ieşi din criză când îşi vor reveni pieţele externe, peste doi-trei ani

Coface: România va ieşi din criză când îşi vor reveni pieţele externe, peste doi-trei ani

Coface: România va ieşi din criză când îşi vor reveni pieţele externe, peste doi-trei ani
Sursa foto: COFACE
22 Ian 2009   •   12:39

România mai are nevoie de doi-trei ani până la ieşirea din criza financiară, anunţă Cristian Ionescu, country manager Coface România. Momentul ieşirii din criză va coincide cu revenirea pieţelor externe, pentru că la nivelul guvernării nu există o soluţie în acest sens.
"Nu vom ieşi din criză pentru că nu ştim cum să o gestionăm. România va ieşi din criză când se vor reaşeza pieţele internaţionale. Cererea în România există, este nevoie de investiţii, iar afacerile de pe piaţa românească aduc profituri mari. România rămâne în topul preferinţelor investitorilor", a declarat Ionescu.
"Noi nu avem capacitatea să gestionăm criza. La nivel guvernamental nu există o soluţie de ieşire din criză. În plus, am văzut timp ce 15 ani că nu se poate, nu cred că vom vedea acum", a adăugat Ionescu.
Investitorii nu au plecat din România pentru că a scăzut ca atractivitate, ci pentru că au probleme de finanţare, susţine Cristian Ionescu, potrivit Mediafax. Acesta mai consideră că soluţiile propuse de Guvern nu sunt cele mai potrivite pentru România, fiind soluţii de mijloc care să împace ambele partide de la conducerea ţării.
În opinia lui Cristian Ionescu, deoarece duce lipsă de bani în acest moment, guvernul trebuie să aleagă cele mai bune soluţii de finanţare. Cea mai indicată este oportunitatea absorbţiei fondurilor europene.
În plus, reprezentantul Coface a mai spus că ratingul României va rămâne neschimbat, la "A4 minus".
Potrivit managerului Coface, România nu mai are, în prezent, un motor de creştere economică. "Construcţiile sunt blocate, deşi există cerere, aceasta a fost ştrangulată de oprirea creditării. În 2008, faţă de 2007, tranzacţiile imobiliare au scăzut cu 70%" a spus Ionescu în cadrul unei comnferinţe de presă.
El susţine că limitarea accesului la creditare a determinat şi scăderea consumului, ceea ce va afecta foarte mult creşterea economică, iar avansul producţiei industriale pe baza investiţiilor s-a redus.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: criza economica
Parteneri
Sondajul de ultim moment pentru Primăria Capitalei
x close