Antena 3 CNN Economic Biz News Business Combaterea gripei aviare ne costă 37 mil. euro

Combaterea gripei aviare ne costă 37 mil. euro

Combaterea gripei aviare ne costă 37 mil. euro
22 Mai 2007   •   16:40

Proiectul ?Controlul gripei aviare şi capacitatea de pregătire şi de reacţie la pandemia umană?, în valoare de 37,5 milioane euro, a fost lansat marţi de Guvernul României, se arată într-un comunicat al Autorităţii Naţionale Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA). Proiectul a fost lansat prin intermediul ANSVSA, Ministerului Sănătăţii şi Biroului Băncii Mondiale la Bucureşti. Proiectul a fost elaborat în cadrul Programului global privind controlul gripei aviare şi capacitatea de pregătire şi de reacţie la pandemia umană, şi a fost aprobat de Consiliul Directorilor Executivi al Băncii Mondiale pe 8 septembrie 2006.

Obiectivul proiectului este acela de a reduce gradul de periculozitate a gripei aviare puternic patogene (HPAI) pentru oameni şi pentru sectorul avicol din România şi de a sprijini pregătirea pentru controlul şi reacţia la pandemiile de gripă şi la alte situaţii de urgenţă cauzate de boli infecţioase la oameni. Proiectul are trei componente: pentru sănătatea animală, pentru sănătatea umană şi pentru conştientizarea publicului.

Componenta pentru sănătatea animală se axează în principal pe consolidarea instituţiilor veterinare în scopul îmbunătăţirii capacităţii acestora de prevenire a HPAI, planificării controlului şi a capacităţilor de cercetare veterinară aplicată, precum şi de mărire a capacităţii de diagnosticare. Activităţile din cadrul componentei pentru sănătatea umană vor avea ca obiectiv sprijinirea capacităţii de reacţie a sistemului de sănătate prin îmbunătăţirea capacităţilor de diagnosticare, de izolare şi management de caz în spitale atât la nivel naţional cât şi regional, precum şi modernizarea unităţii de producere a vaccinului antigripal din cadrul Institutului Cantacuzino.

Rompres

×
Parteneri
Vremea severă a făcut prăpăd în mai multe zone din țară
x close