Antena 3 CNN Economic Biz News Business Comisia Europeană nu a lansat nici o investigaţie oficială în cazul Nokia

Comisia Europeană nu a lansat nici o investigaţie oficială în cazul Nokia

Comisia Europeană nu a lansat nici o investigaţie oficială în cazul Nokia
16 Feb 2008   •   12:51

Comisia Europeană nu a lansat nici o investigaţie oficială în cazul Nokia, ci doar a cerut o serie de informaţii din partea autorităţilor a declarat vineri Audrey Lemonnier, ofiţer de presă la cabinetul comisarului european pentru concurenţă, Neelie Kroes. ?Autorităţile române au dat joi un răspuns Comisiei, sub forma unei scrisori care face referire la ajutoarele de stat în general, dar care include şi (cazul) Nokia. Evident, analizăm răspunsul lor', a precizat dna Lemonnier.

La solicitarea Comisiei Europene, autorităţile locale din Cluj au trimis joi o scrisoare la Bruxelles, precizând că nu au fost oferite facilităţi speciale pentru compania finlandeză Nokia, care şi-a relocalizat producţia de la uzina din Bochum (Germania) la parcul Tetarom din Jucu, în nord-vestul României. Noua fabrică a Nokia se întinde pe 30 de hectare puse la dispoziţia companiei de către statul român în zona industrială Jucu.

Conducerea societăţii care gestionează parcul industrial a anunţat că Nokia va beneficia de scutire de la plata taxelor şi impozitelor locale pe teren şi clădiri, în conformitate cu legislaţia română privind parcurile industriale.

Rompres

×
Parteneri
România nu are bani să îşi trimită sportivii la Olimpiadă
x close