Antena 3 CNN Economic Biz News Business Comisia Europeană se opune fuziunii Sun-Oracle

Comisia Europeană se opune fuziunii Sun-Oracle

Comisia Europeană se opune fuziunii Sun-Oracle
Sursa foto: oracle sun
10 Noi 2009   •   03:09



Comisia Europeană a obiectat la achiziţia producătorului de hardware Sun Microsystems Inc de către Oracle Corp, ceea ce pune sub semnul întrebării acest acord de 7 miliarde dolari.
Comisia arată într-un raport preliminar că o combinaţie între produsul de bază de date al Sun MySQL şi programele Oracle ar putea dăuna concurenţei pe piaţa bazelor de date.

Oracle a anunţat că "intenţionează să se opună cu vehemenţă Declaraţiei de Obiecţii a Comisiei". CE are termen până pe 19 ianuarie pentru a aproba sau nu afacerea.

În decursul acestui an, Sun a fost de acord să fie cumpărată de Oracle, după mai mulţi ani în care nu a reuşit să îşi impulsioneze afacere. Acordul era privit ca o modalitate de a transforma Sun într-o companie diversificată, ce ar vinde computee alături de programele Oracle.
Organismele UE au arătat luna trecută că Oracle nu a prezentat dovezi ce să demonteze preocupările antitrust .
Principala îngrijorare a Comisiei este legată de MySQL al Sun, estimat la un miliard de dolari anul trecut şi care este folosit pentru siteuri precum Google, Facebook sau Amazon.
Baza de data a Oracle-- cel mai bine vândut produs pe piaţă- este mai puternic şi permite companiilor să acceseze mai repede cantităţi mai mari de date. Criticii afacerii se tem că proprietarul Oracle ar putea împiedica dezvoltarea MySQL.
Departamentul american de justiţie, care a aprobat afacerea în august, arăta luni într-un comunicat că clienţii vor avea destule opţiuni de alegere după ce companiile fuzionează .

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Comisia Europeana
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close