Antena 3 CNN Economic Biz News Business Compania Airbus va concedia 10.000 de angajaţi

Compania Airbus va concedia 10.000 de angajaţi



Compania Airbus va concedia 10.000 de angajaţi
28 Feb 2007   •   14:21

Mii de angajaţi ai companiei Airbus se tem că îşi vor pierde locurile de muncă. Gigantul francez va anunţa miercuri planul de restructurare pentru fabricile sale din toată Europa. Cei mai îngrijoraţi sunt muncitorii germani şi francezi. În cele două ţări, restructurarea Airbus poate duce la 10.000 de disponibilizări. Problemele financiare ale constructorului francez au început o dată cu crearea Jumbojet-ului A380, aeronava gigant cu peste 600 de locuri. După ce Airbus a întârziat, pentru a doua oară într-un singur an, livrările către clienţi, acţiunile companiei franceze, dar şi cele ale companiei-mamă EADS au căzut la bursa din Paris. Pierderile înregistrate au fost de peste două miliarde de dolari.

Pentru a salva compania de faliment, oficialii Airbus au decis să reducă din costurile de producţie, dar şi să lucreze puţin la schema de personal. Toate filialele Airbus din Europa sunt vizate acum de o reducere de personal. Muncitorii germani sunt însă cei mai neliniştiţi.

În fabricile din Germania lucrează 21.000 de oameni şi se estimează că cel puţin 3.000 dintre aceştia vor rămâne fără loc de muncă. Reducerile de persoanal se vor aplica şi în filialele din Marea Britanie şi Spania. Gigantul Airbus are la ora actuală 16 filiale în toată Europa cu peste 56.000 de angajaţi.

Antena 3

×
Parteneri
Cod galben de ploi, ninsoare şi vânt. Se strică vremea în toată ţara
x close