Antena 3 CNN Economic Biz News Business Compania austriacă Voestalpine ar putea construi un combinat siderurgic la Constanţa

Compania austriacă Voestalpine ar putea construi un combinat siderurgic la Constanţa

Compania austriacă Voestalpine ar putea construi un combinat siderurgic la Constanţa
01 Oct 2008   •   17:52

Premierul Călin Popescu Tăriceanu a anunţat miercuri la Palatul Victoria semnarea unui memorandum de înţelegere cu privire la dezvoltarea unui combinat siderurgic în zona Mării Negre, cu preşedintele companiei austriece Voestalpine. Investiţia este estimată la cinci miliarde de euro şi va fi una de înalt nivel tehnologic care să respecte şi criteriile de mediu impuse de Uniunea Europeană.
În urmă cu trei săptămâni, premierul Tăriceanu şi conducerea companiei austriece au convenit, într-o discuţie la Palatul Victoria, ca acordul să fie încheiat în prima decadă a lunii octombrie, urmând ca Voestalpine să decidă în luna decembrie în ce ţară va construi combinatul de producţie a oţelului.
Premierul a precizat că au existat mai multe schimburi de opinii între partea română şi cea austriacă, în timpul vizitei de documentare în Austria. Compania austriacă va fi cea care va decide dacă va construi combinatul în România, însă premierul şi-a exprimat încrederea că această decizie va fi una favorabilă ţării noastre, datorită poziţiei geografice privilegiate şi a pieţei în dezvoltare.
Tăriceanu şi preşedintele companiei au arătat că această investiţie va însemna şi o contribuţie la alimentarea economiilor altor ţări din bazinul Dunării şi centrul Europei.
Compania austriacă a semnat deja precontracte de cumpărare pentru terenuri în zona oraşului Constanţa.
Celelalte opţiuni pentru Voestalpine sunt Bulgaria, Turcia şi Ucraina.
Voestalpine este lider mondial în producţia de oţel şi fabricate din oţel, având vânzări de 10,5 miliarde de euro anual şi peste 41.490 de angajaţi. Pentru primul semestru al anului 2008, Voestalpine a anunţat venituri de 3,2 miliarde de euro.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: guvern
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close