Antena 3 CNN Economic Biz News Business Compania energetică naţională va fi desfiinţată înainte de a apuca să existe

Compania energetică naţională va fi desfiinţată înainte de a apuca să existe

Compania energetică naţională va fi desfiinţată înainte de a apuca să existe
Sursa foto: termocentrala furnale
15 Ian 2009   •   02:14

Ministerul Economiei a hotărât să desfiinţeze Compania Energetică Naţională, mai exact să anuleze actul prin care era înfiinţată această societate de către guvernul Tăriceanu. Aceasta urma să cuprindă Electrica, Hidroelectrica şi complexele energetice Rovinari şi Turceni, scrie Mediafax.
"Săptămâna aceasta sau cealaltă vom introduce în Guvern o ordonanţă de urgenţă pentru anularea celei de înfiinţare a acestei companii. Fiecare din societăţile care o compuneau vor rămâne la Ministerul Economiei, dar independente", a declarat secretatul de stat din minister, Tudor Şerban.
Astfel, niciunul dintre cele două partide aflate la guvernare, PSD şi PDL, nu susţine formarea companiei energetice, care urma să includă activităţile de producţie, distribuţie şi furnizare a electricităţii.
Cu toate acestea, ministrul Economiei, Adriean Videanu, propusese deja un director, în persoana fostului viceprimar al Capitalei Ionuţ Popa.
Ordonanţa de înfiinţare a companiei datează din octombrie 2008, dar nu a apucat să fie pusă efectiv în aplicare. Reacţiile nu au întârziat să apară. Astfel, preşedintele Blocului Naţional Sindical (BNS), Dumitru Costin, crede că iniţiativa de desfiinţare a companiei este "cea mai proastă decizie", pentru că astfel România nu va mai conta în piaţa energetică din Europa.
"Această decizie este o eroare, denotă o incapacitate maximă a celor din ministere. Astfel punem capăt definitiv unei poziţii serioase a României ca jucător în piaţa de energie a Europei. Este cea mai proastă decizie. Desfiinţarea companiei energetice naţionale este în favoarea unor şmecheri din ministere, care sunt sub controlul şi autoritatea băieţilor deştepţi. Tot ce încercam era să creăm o companie energetică ce putea concura în piaţa de energie europeană", crede Costin.
Foto: intactimages.ro
Antena3.ro

×
Parteneri
Zboruri comerciale, bruiate de ruşi inclusiv în spaţiul aerian al României
x close