Antena 3 CNN Economic Biz News Business Compania italiană Enel va investi 9 miliarde de euro în economia Rusiei

Compania italiană Enel va investi 9 miliarde de euro în economia Rusiei

Compania italiană Enel va investi 9 miliarde de euro în economia Rusiei
03 Apr 2008   •   09:44

Compania energetică italiană Enel intenţionează să investească aproximativ 9 miliarde de euro în economia Rusiei, în următorii cinci ani, conform declaraţiilor unui consilier prezidenţial rus. Sergei Yastrzhembsky a făcut aceste declaraţii după întâlnirea dintre preşedintele Vladimir Putin şi oameni de afaceri italieni.

Astfel, consilierul rus a precizat că Fulvio Conti, directorul Enel, a oferit training prin specialiştii săi, pentru inginerii electricieni din Rusia. Yastrzhembsky a spus de asemenea că Rusia şi Italia intenţionează să înfiinţeze o bancă de investiţii comună până la sfârşitul acestui an.

"A fost avansată o propunere care se bucură de susţinerea ambelor părţi, pentru o nouă bancă de investiţii ruso-italiană, care va include banca Intesa Sanpaolo şi mai multe companii energetice italiene", a declarat Yastrzhembsky. Din partea rusă va participa Gazprombank şi Vnesheconombank (banca de dezvoltare).

Sergei Yastrzhembsky a spus de asemenea că banca va susţine mai multe proiecte majore din Europa, Rusia şi ţări din fosta Uniune Sovietică, ca şi ţări din China şi India. "Va fi înfiinţată conform legilor italiene şi va avea sediul în Italia", a spus oficialul rus.

Preşedintele Putin a discutat cu 15 dintre cei mai importanţi oameni de afaceri italieni la reşedinţa sa de lângă Moscova. La întâlnire au mai participat Elvira Nabiullina, ministrul rus al economiei, dezvoltării şi comerţului, ca şi ambasadorul Rusiei în Italia, Alexei Meshkov.

"Anul trecut, schimburile bilaterale dintre ţările noastre au crescut substanţial la valoarea record de 36 de miliarde de euro", a declarat Putin.

Antena3.ro

×
Parteneri
Circulaţie îngreunată la metrou, pe Magistrala 2
x close