Antena 3 CNN Economic Biz News Business Compania lui Cristian Burci va furniza Serbiei 750 de vagoane

Compania lui Cristian Burci va furniza Serbiei 750 de vagoane

Compania lui Cristian Burci va furniza Serbiei 750 de vagoane
27 Feb 2008   •   18:44

Sârbii îşi înnoiesc trenurile cu vagoane produse de o companie românească. Cea mai importantă achiziţie de vagoane de marfă din ultimii 15 ani, în Serbia, a fost câştigată de un român. Este vorba despre cunoscutul om de afaceri Cristian Burci, a cărui firmă a câştigat licitaţia organizată de Căile Ferate Sârbe. Contractul cu sârbii vine la aproape două săptămâni după ce România a declarat că se poziţionează de partea Serbiei, în conflictul Kosovo. Ţara noastră este astfel unul dintre puţinele state membre ale Uniunii Europene care nu au recunoscut independenţa Kosovo.

International Railway Systems va furniza 750 de vagoane noi pentru Republica Serbia, iar Cristian Burci va câştiga de pe urma afacerii 57 de milioane de euro. Vagoanele vor fi livrate până la sfârşitul anului. Proiectul este finanţat de Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare.

Grupul deţinut de omul de afaceri român are sediul central la Luxemburg şi produce vagoane, boghiuri şi piese forjate pentru industria feroviară. În România, grupul deţine fabricile de vagoane de marfă Astra Arad, Meva Turnu-Severin şi Romvag Caracal.

Antena3.ro

×
Parteneri
Tânăr dezbrăcat de jandarmi, pentru a fi verificat de droguri, în Mamaia
x close