Antena 3 CNN Economic Biz News Business Compania lui Cristian Burci va livra companiei Touax 6.000 de vagoane

Compania lui Cristian Burci va livra companiei Touax 6.000 de vagoane

Compania lui Cristian Burci va livra companiei Touax 6.000 de vagoane
22 Apr 2008   •   22:33

România exportă masiv vagoane. În următorii trei ani, firma Touax Rail, specializată în închirierea de material rulant, ia de la noi 6.000 de vagoane. Îşi dublează astfel flota şi poate să le închirieze unor operatori feroviari importanţi din Europa. Furnizorul român, Grupul International Railway Systems, trebuie să livreze vagoane pentru transportul containerelor cu fier, oţel şi cărbune. Parteneriatul dintre societatea românească deţinută de Cristian Burci şi Trouax Rail durează de un deceniu. Primul contract a fost în 1998, pentru recondiţionarea materialului rulant la Romvag Caracal, parte a International Railway Systems.

În urmă cu doar câteva luni, compania cunoscutului om de afaceri Cristian Burci câştiga o licitaţie organizată de Căile Ferate Sârbe, privind cea mai importantă achiziţie de vagoane de marfă din ultimii 15 ani, în Serbia. 750 de vagoane noi urmează să fie furnizate de International Railway Systems pentru Republica Serbia, iar Cristian Burci va câştiga de pe urma afacerii 57 de milioane de euro.

Grupul deţinut de omul de afaceri român are sediul central la Luxemburg şi produce vagoane, boghiuri şi piese forjate pentru industria feroviară. În România, grupul deţine fabricile de vagoane de marfă Astra Arad, Meva Turnu-Severin şi Romvag Caracal.

Antena3.ro

×
Parteneri
Vremea se încălzeşte în toată ţara. ANM, prognoza meteo actualizată
x close