Antena 3 CNN Economic Biz News Business O mare companie auto vrea să deschidă o fabrică de maşini în Cluj

O mare companie auto vrea să deschidă o fabrică de maşini în Cluj

O mare companie auto este în negocieri avansate cu autorităţile române şi ar putea începe să producă maşini în România, în următorii ani. 

O mare companie auto vrea să deschidă o fabrică de maşini în Cluj
Sursa foto: pixabay.com
de Georgiana Adam    |    11 Feb 2022   •   15:12

Investitorul ar vrea să închirieze la noi un parc industrial de 150 de hectare, la Cluj, şi ar putea începe producţia în cel mult doi ani, potrivit adevarul.ro.

Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe, a evitat să dea numele companiei, pentru a nu compromite negocierile. 

"Nu ţin secret pentru că aş fi eu secretos, dar companiile mari pretind de fiecare dată discreţie şi sunt de acord să facă informaţiile publice abia atunci când se semnează o înţelegere", a punctat Tişe. 

Potrivit acestuia, investitorul este interesat de parcul industrial Tetarom 5 din Cluj, un loc strategic. De acolo, investitorul ar avea acces imediat atât la autostradă, cât şi la Aeroportul Internaţional Cluj, ceea ce ar fi esenţial pentru exportul maşinilor.  

În România, principalele investiţii în industria auto au fost făcute de Renault şi Ford. Cele două companii uriaşe au investit miliarde la Mioveni, respectiv Craiova.  

În trecut, România a mai negociat şi cu alte companii importante din acest domeniu, precum Peugeot şi Mercedes.  
 

×
Subiecte în articol: auto Cluj fabrica
Parteneri
Programul Rabla 2024 începe astăzi!
x close