Antena 3 CNN Economic Biz News Business Companiile asiguratoare din România reacţionează la criza financiară

Companiile asiguratoare din România reacţionează la criza financiară

Companiile asiguratoare din România reacţionează la criza financiară
17 Sep 2008   •   19:00

Sute de mii de români au asigurări de viaţă la diverse companii din România şi o bună parte dintre ei şi-au încredinţat şi contribuţiile pentru fondul de pensii private obligatorii al acestor companii. În momentul în care cel mai mare asigurator din lume, AIG, s-a aflat în pragul falimentului, mulţi români s-au întrebat ce reprecusiuni va avea această criză financiară asupra lor şi ce se va întâmpla cu banii lor.

Aviva Group, cel mai vechi grup de asigurări din lume, prezent şi în România, a precizat pentru Antena3.ro că "toţi marii asiguratori europeni au o expunere limitată la această criză". Astfel, "expunerea indirectă a Aviva, datorată afacerilor cu companii afectate, este nesimnificativă şi ajunge la mai puţin de 0,5% din valoarea activelor totale pe care Grupul le are în administrare".

Conform unui răspuns formulat de Shah Rouf, CEO Aviva Grup România, pentru Antena3.ro, "Aviva nu a fost şi nu este implicată în sectorul creditelor subprime". "Din momentul în care criza s-a declanşat, cu un an în urmă, Aviva a dat dovadă de transparenţă, reasigurându-şi clienţii şi investitorii asupra solidităţii financiare a Grupului. Acest lucru este dovada calităţii managementului financiar oferit de Aviva Group, care a oferit securitate clienţilor noştri în 300 de ani de momente dificile, schimbări şi crize financiare", se arată în comunicat.

Directorul general al Allianz-Ţiriac Pensii Private a declarat pentru Antena3.ro că se abţine de la orice fel de comentariu. "Nu comentăm situaţia de faţă", a declarat Crinu Andănuţ. O poziţie similară a fost adoptată zilele trecute şi de reprezentanţii AIG România, surse susţinând că nu ar trebui să fie probleme în România, indiferent ce se întâmplă peste Ocean. În sistemul pensiilor private obligatorii, AIG are aproape 240 de mii de clienţi în România, fiind al treilea fond ca mărime din sistem. Singurul mesaj oficial transmis de către AIG România a fost pentru angajaţii firmei, care au fost asiguraţi că anii cei mai buni abia urmează.

Şi cei de la BRD Fond de Pensii, societate care reuneşte experienţa bancară a BRD Groupe Societe Generale şi experienţa în pensii şi asigurări de viaţă a Sogecap, marşează pe ideea că "marii asiguratori europeni au o expunere limitată la această criză". În ceea ce priveşte compania Interamerican România, directorul de investiţii Radu Crăciun, a declarat că aceasta "nu este afectată în niciun fel de criza economică". "Nici în cea mai mică măsură", a ţinut să asigure Radu Crăciun, neputând să ofere şi un punct de vedere al grupului EUREKO, acţionarul majoritar al Interamerican România.

Antena3.ro

×
Parteneri
Fraudă cu vouchere de vacanţă. Cinci poliţişti implicaţi
x close