Antena 3 CNN Economic Biz News Business Companiile auto raportează scăderi în vânzările pe martie

Companiile auto raportează scăderi în vânzările pe martie

Companiile auto raportează scăderi în vânzările pe martie
Sursa foto: forda
02 Apr 2009   •   04:53

Luna martie s-a dovedit a fi o nouă lună neagră, cu declin pentru vânzările din industria auto americană , încrederea scăzută a consumatorilor şi incertitudinea legată de slujbe ţinându-i departe de showroom, Cu toate acestea, o uşoară urcare faţă de luna anterioară arată că acei clienţi care caută chillipiruri ar putea răsturna situaţia.

Vânzările General Motors Corp au scăzut 45% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, Ford Motor Co a raportat un minus de 41 la sută, iar Chrysler, Toyota, Honda şi Nissan au fost cu doar câteva puncte mai sus.

În pofida declinului faţă de acum un an, GM, Ford, Chrysler şi Toyota au raportat îmbunătăţiri cu două cifre faţă de februarie, când industria a atins minimul ultimilor 27 de ani. Astffel, vânzările au mers au mers mai bune, iar GM arăta ca la nivelul SUA, numărul de maşini vândute a cresut cu 23 procente faţă de februarie.
Cu toate acestea, este posibil ca situaţia să fie favorizată şi de ?stimulentele? oferite. Bonusul mediu la vehiculele vândute luna trecută a fost de 3169 dolari, cu 30% mai mult decât acum un an. Iar GM şi Hyundai Motor Co. au cheltuit mai mult cu bonusurile decât în toată istoria.
GM a vândut un total de 155.334 maşini, iar Ford- 131.102, cu 1700 sub numărul înregistrat de Toyota. În vreme ce Chrysler LLC a vândut 101.001 unităţi, fiind prima lună în care se depăşeşte pragul de o sută de mii din septembrie.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: criza piata auto General Motors
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close