Antena 3 CNN Economic Biz News Business Complexul Astoria din Snagov ar putea fi vândut fraudulos

Complexul Astoria din Snagov ar putea fi vândut fraudulos

Complexul Astoria din Snagov ar putea fi vândut fraudulos
07 Iul 2008   •   18:42

Sindicaliştii de la Federaţia Mecanicilor de Locomotivă susţin faptul că apropiata vânzare a complexului Astoria Snagov va fi frauduloasă, la fel ca în cazul vânzării hotelului Astoria din Capitală, care a fost vândut mult sub preţul pieţei pentru a acoperi o datorie de 200.000 de lei.

Hotelul Astoria din capitală, un hotel cu 8 etaje şi anexă, plus terenul aferent de 1 800 de metrui pătraţi, a fost scos la licitaţie şi vîndut pentru suma de 2,5 milioane de Euro. Adică mult sub preţul pieţei, potrivit specialiştilor. Sindicaliştii de la Federaţia Mecanicilor de Locomotivă susţin că aceeaşi soartă o va avea şi Complexul Astoria din Snagov.

Potrivit lui Iulian măntescu, preşedinte al Federaţiei Mecanicilor de Locomotivă, evaluarea Complexului Astoria Snagov în vederea vânzării se va face pe 9 iulie, executarea urmând să se facă în aceeaşi manieră ca în cazul hotelului Astoria pentru a acoperi o datorie de 1,9 milioane de lei către bugetul de stat, mai exact către Primăria Snagov.

Sindicaliştii de la Cartel Alfa şi cei de la Federaţia Mecanicilor de Locomotivă susţin că şefii de la Societatea Feroviară de Turism ştiu care va fi soarta complexului însă preferă să nu facă nimic, la fel ca în cazul Hotelului Astoria din Capitală. Conform lui Bogdan Hossu, preşedintele Cartel Alfa, cel mai important activ a fost executat silit pentru o datorie de 200.000 lei.

Mai mult decît atît sindicaliştii acuză conducerea Societăţii feroviare de Turism că închiriază la preţuri extrem de mici terenurile pe care le are în proprietate.

Sindicaliştii au sesizat deja Departamentul Naţional Anticorupţie în cazul vînzării Hotelului Astoria din Capitală. Se pare că procurorii DNA deja cercetează acest caz pentru că au cerut dosarele cu privire la vînzarea imobilului. Reprezentanţii Societăţii Feroviare de Turism nu au putut fi însă contactaţi pentru a explica situaţia în care se află Complexul Astoria din Snagov.

Antena 3

×
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close