Antena 3 CNN Economic Biz News Business Concedieri în masă la BMW. 5.600 de angajaţi vor fi disponibilizaţi până la sfârşitul anului

Concedieri în masă la BMW. 5.600 de angajaţi vor fi disponibilizaţi până la sfârşitul anului

Concedieri în masă la BMW. 5.600 de angajaţi vor fi disponibilizaţi până la sfârşitul anului
27 Feb 2008   •   15:48

Constructorul de maşini BMW a anunţat că va disponibiliza 5.600 de angajaţi, până la sfârşitul anului. Repezentanţii companiei spun că măsura are drept scop reducerea costurilor cu forţa de muncă şi materialele şi rentabilizarea producţiei. Motivul concedierilor îl reprezintă costurile foarte mari pentru a produce autoturisme în ţări dinafara zonei euro.

Programul de restructurare a fortei de munca nu va avea impact asupra angajatilor cu norma intreaga, ci doar asupra celor care lucrează part-time sau cu contract pe perioadă determinată.

Conform previziunilor făcute de analişti, reducerea costurilor cu materiile prime va aduce un profit suplimentar de 4 miliarde de euro, până în 2012.

În acelaşi timp, prin diminuarea costurilor legate de forţa de munca, se vor economisi 500 milioane euro pe an, începând cu 2009.

Compania germană a ajuns la un acord cu sindicatele să efectueze mai multe angajări pe perioade determinate. Totodată, constructorul de maşini va permite muncitorilor să se retragă mai devreme din activitate.

Antena3.ro

×
Parteneri
Este Ziua mondială a râsului | Beneficiile terapiei prin râs, pentru sănătate
x close