Antena 3 CNN Economic Biz News Business Concediile exotice se ţin cu împrumut la bancă

Concediile exotice se ţin cu împrumut la bancă

Concediile exotice se ţin cu împrumut la bancă
08 Mai 2007   •   13:19

Ofertele agenţiilor de turism pentru această vară sunt tot mai tentante, din păcate pentru majoritatea românilor sunt şi tot mai scumpe. Soluţia la care tot mai mulţi doritori de concedii exotice se gândesc, ar fi un împrumut la bancă. Creditul de vacanţă e pe cale de dispariţie, dar băncile au găsit soluţii. Tenerife, Cuba, Waykiki... sunt doar câteva destinaţii la care visăm cu ochii deschişi. Când privim însă preţurile acestor excursii revenim rapid la realitate... însă ar putea exista o soluţie - creditul de vacanţă.

Împrumuturile pentru vacanţă au avut perioada de glorie în urmă cu 5 -10 ani. Atunci erau avantajoase pentru că dobânda la creditele în lei era uriaşă şi creditele în valută nu se dădeau persoanelor fizice decât pentru excursii externe. Pe măsură ce dobânzile au scăzut, viaţa împrumuturile de vacanţă s-a apropiat de sfârşit. Locul lor e ocupat de creditele de nevoi personale. Mai puţine hârtii şi justificări faţă de bancă. Acum creditul de vacanţă nu mai reprezintă decât un stimul pentru vânzări.

Sunt bănci care au de gând ca în această perioadă când lumea îşi face calcule pentru vacanţa de vară să lanseze o promoţie cu dobânzi sau comisioane reduse. Nu se vor numi credite de vacanţă ca până acum, ci vor intra sub umbrela largă a creditelor de nevoi personale.

Antena 3

×
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close