Antena 3 CNN Economic Biz News Business Consecinţele crizei economice: Vânzările magazinelor second-hand au crescut cu 20%

Consecinţele crizei economice: Vânzările magazinelor second-hand au crescut cu 20%

Consecinţele crizei economice: Vânzările magazinelor second-hand au crescut cu 20%
Sursa foto: magazin second-hand
26 Feb 2009   •   13:01

Chiar dacă în ultimele luni mai toate domeniile sunt lovite de criza economică, patronii de magazine second-hand sunt mai preocupaţi ca oricând să se aprovizioneze. Vânzările lor au crescut cu cel puţin 20%. Motivul: oamenii nu mai dau buzna în magazinele care au produse noi, chiar dacă acestea sunt la reducere. Românii preferă să-şi cumpere haine la mâna a doua, la preţuri mult mai atractive.
În timp ce mall-urile sunt tot mai pustii, magazinele de îmbrăcăminte second-hand din Iaşi au fost luate cu asalt. Clienţi nu sunt doar ieşenii cu bani puţini, ci şi oameni înstăriţi, care caută produse de firmă, dar la preţuri mici, care să nu le golească de tot buzunarele.
"La noi au început să fie mai mulţi clienţi, chiar dacă vin în primă fază pentru recunoaştere vin apoi în zilele cu marfă şi cumpără", sus'in reprezentanţii magazinelor second hand. "Avem clienţi şi avocaţi, doctori, din ăştia cu stare.", au adăugat aceştia.
Chiar dacă magazinele de îmbrăcăminte din marile centre comerciale au reduceri de până la 80%, clienţii întârzie să apară.
Patronii magazinelor de haine la mâna a doua merg însă tot mai des în străinătate să aducă marfă şi abia fac faţă solicitărilor.
În plus, pentru a atrage cât mai mulţi clienţi, patronii vin cu oferte cât mai variate. Dacă în anii trecuţi cei care intrau într-un magazin second-hand puteau cumpăra doar haine sau încălţăminte, acum oferta s-a extins şi la genţi şi chiar bijuterii. Totuşi, clienţii se feresc să fie văzuţi că îşi fac cumpărăturile din magazinele cu haine la mâna a doua.
Patronii se aşteaptă ca în perioada următoare vânzările să crească şi mai mult. În plus, reducerile din marile magazine sunt pe terminate şi nu mai sunt la fel de atractive.
Antena3

×
Subiecte în articol: criza economica
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close