Consilier la minister, una dintre funcţiile cele mai bine plătite din România

02 Iun 2010   •   14:00
Consilier la minister, una dintre funcţiile cele mai bine plătite din România consilier

NCei care îi sfătuiesc pe membri guvernului sunt adesea mai bine plătiţi chiar decât titularii portofoliilor. Exemplele au fost dezvăluite de Săptămâna Financiară.

?Valeţii miniştrilor toacă banii bugetarilor?, titrează publicaţia Săptămâna financiară, care arată că zeci de consilieri şi directori din cabinetul Boc au fost puşi în funcţie, fără concurs, şi încasează acum salarii uriaşe.

Premierul Emil Boc, de exemplu, are 7 consilieri personali, care, în martie, au încasat, potrivit datelor oficiale, câte 2500 de lei pe lună. La Secretariatul General al Guvernului lucrează şi 9 directori plătiţi cu 4600 de lei lunar.

Recordul în materie de consilieri îl deţine ministrul Muncii. Mihai Şeitan este sfătuit de nu mai puţin de 15 consilieri, plătiţi cu sume ce variază între 1.300 şi 6.600 de lei.

La ministerul Agriculturii, salariile celor 14 consilieri ajung până la 4500 de lei, în vreme ce ministerul Economiei îşi plăteşte unii angajaţi în funcţie de numărul de ore. Aşa se face că, în luna aprilie, 8 dintre consilierii lui Adriean Videanu au încasat şi 22.000 de lei

Jumătate dintre ministerele din cabinetul Boc au refuzat să facă publice salariile consilierilor. Printre acestea se numără ministerul Educaţiei, cel al mediului, ministerul Turismului, Justiţiei şi cel al Comunicaţiilor. Fiecare dintre ele are în subordine, cel puţin 5 consilieri.
Antena3

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close