Antena 3 CNN Economic Biz News Business Constructorii merg în justiţie să recupereze banii de la stat

Constructorii merg în justiţie să recupereze banii de la stat

Constructorii merg în justiţie să recupereze banii de la stat
Sursa foto: societate constructii
24 Mar 2009   •   08:26

Deşi guvernul a promis că plata datoriilor către companiile private care au avut contracte cu statul constituie o prioritate, constructorii se plâng că mai au bani de recuperat şi vor apela la justiţie pentru a primi banii.

Aproximativ 700 milioane de euro au de recuperat societăţile de construcţii pentru lucrări efectuate anul trecut. Ei se plâng că o treime din societăţi sunt în pericol de faliment din cauza lipse finanţării. Asociaţia Română a Antreprenorilor din Construcţii (ARACO) a calculat că, în primele două luni ale anului, numărul falimentelor din domeniu a crescut cu aproximativ 20% faţă de aceeaşi perioadă din 2008. Constructorii avertizează că, până la finele anului, numărul salariaţilor disponibilizaţi ar putea ajunge la 70.000-75.000, scrie Evenimentul Zilei.

?Am primit solicitări din partea membrilor ARACO pentru a acţiona în judecată statul în vederea recuperării creanţelor, dar nu s-a stabilit încă dacă acest demers se va face la nivel de ramură sau la nivelul industriei de prestări servicii?, a declarat preşedintele ARACO, Laurenţiu Plosceanu.
Piaţa de construcţii ar putea să scadă cu 10% în 2009, pe fondul crizei economice şi al lipsei finanţării, estimează antreprenorii. În 2008, valoarea pieţei s-a ridicat la 14,3 miliarde de euro. Potrivit datelor ARACO, piaţa de construcţii a crescut, anul trecut, cu 26%, faţă de 2007, cu şase puncte procentuale mai puţin faţă de ritmul înregistrat în 2006.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: criza economica
Parteneri
Un nou val de praf Saharian vine peste România
x close