Antena 3 Economic Biz News Business Consumul de energie estival l-a egalat pe cel din iarnă

Consumul de energie estival l-a egalat pe cel din iarnă

01 Aug 2007   •   14:48
Consumul de energie estival l-a egalat pe cel din iarnă

Canicula ne va majora factura la energia electrică. În zilele de foc ale codului roşu am consumat aproape ca în plină iarnă. Dar tot atunci România a continuat să exporte energie ieftină. Iar pentru acoperirea deficitului, ţara noastră a importat cantităţi importante de energie. În plin cod roşu, consumul de energie a crescut spectaculos, ca în plină iarnă. Frigiderele şi aparatele de aer condiţionat ale românilor au funcţionat non stop. Şi cum a fost nevoie de mai multă energie, importurile au crescut de 5 ori.

Ciudat este că au crescut şi exporturile. Şi nu oricare, ci tocmai cele de energie ieftină. Autorităţile neagă acest lucru. Numai că pe piaţă lucrurile stau cu totul altfel. De anul trecut şi până acum, megawatul s-a scumpit cu peste 50%. Iar autorităţile nu mai neagă acest lucru. Eventualele ploi care ar putea cădea până în septembrie ar putea frâna scumpirea energie electrice. În cazul în care seceta se prelungeşte, preţurile la energie vor sălta spectaculos şi de la anul este posibil ca şi energia pentru populaţie să se scumpească, nu doar cea pentru agenţii economici.

Antena3.ro

×

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

Parteneri
x close