Antena 3 CNN Economic Biz News Business Contractul Ford-Craiova a fost semnat la Frankfurt

Contractul Ford-Craiova a fost semnat la Frankfurt

Contractul Ford-Craiova a fost semnat la Frankfurt
12 Sep 2007   •   15:13

Cea mai importantă privatizare a anului, aşa cum o numeste premierul Călin Popescu Tăriceanu, devine miercuri oficială. Contractul de privatizare a fabricii de maşini de la Craiova a fost semnat miercuri la Frankfurt. Ford plăteşte 57 de milioane de euro pentru pachetul majoritar de acţiuni. Ford va vinde în afara României 80-90% din producţia realizată la Craiova. Numărul autoturismelor asamblate va fi de 48.000 unităţi în primul an de producţie şi va creşte la 245.000 în 2011, până la 300.000 în 2013, au declarat surse din AVAS.

Numărul de angajaţi la Automobile Craiova va creşte, potrivit planului companiei americane Ford, de la 3.900 persoane în 2008 la 7.000 salariaţi în 2011. Premierul Călin Popescu Tăriceanu a declarat că vânzarea Automobile Craiova reprezintă cea mai importantă privatizare încheiată în acest an în România.

Surse din AVAS au declarat că Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului va prelua participaţiile acţionarilor minoritari ai Automobile Craiova , cărora le va oferi la schimb acţiuni la alte societăţi deţinute de stat. Apoi, AVAS va vinde acţiunile către Ford la preţul la care producătorul american a achiziţionat uzina. Acţionarii minoritari ai Automobile Craiova sunt SIF Oltenia - cu 22,06% din titluri şi mai multe persoane fizice şi juridice, cu 5,5%.

Antena 3

×
Parteneri
O nouă companie aeriană lansează zboruri interne la preţuri mici
x close