Antena 3 CNN Economic Biz News Business Costurile SMS-urilor trimise în roaming ar putea să scadă din septembrie

Costurile SMS-urilor trimise în roaming ar putea să scadă din septembrie

Costurile SMS-urilor trimise în roaming ar putea să scadă din septembrie
15 Iul 2008   •   11:37

Costurile unui SMS trimis în Uniunea Europeană ar putea să scadă, pentru a ajunge la valori comparabile cu cele ale mesajelor scrise, trimise în reţelele locale, anunţă BBC. Comisarul European pentru Telecomunicaţii, Viviane Reding ar putea să propună o nouă legislaţie care să oblige companiile de telefonie mobilă să reducă preţurile la SMS-urile internaţionale şi la conexiunea de internet folosită peste graniţe.

Companiile de telecomunicaţii au protestat, prin intermediul organismului internaţional care le reprezintă, Asociaţia GSM, spunând că acţionează pe o piaţă extrem de competitivă şi preţurile vor scădea oricum.

Noile măsuri ar putea fi propuse în Parlamentul European în septembrie.

Potrivit lui Reding, mesajele scrise trimise în roaming de europeni în cadrul uniunii, pe parcursul unui an, costă de zece ori mai mult decât mesajele locale. De exemplu, un britanic care se află în vacanţă în Spania, va plăti pentru a trimite un SMS acasă între 50-70 de eurocenţi, faţă de 15 eurocenţi, cât ar plăti în ţara sa.

Reprezentantul Asociaţiei GSM a declarat că, faţă de anul trecut, costurile pentru transmiterea de SMS-uri internaţionale au scăzut cu aproximativ 10%. El a mai arătat că intervenţia regulatorilor pe piaţa telecomunicaţiilor nu este întotdeauna în interesul consumatorului, tocmai pentru că afecteayă diversitatea pachetelor oferite de operatorii de telefonie mobilă.

Antena3.ro

×
Parteneri
O nouă companie aeriană lansează zboruri interne la preţuri mici
x close