Antena 3 CNN Economic Biz News Business Cotaţiile la Bursa din Viena, suspendate pentru prima oară în istorie

Cotaţiile la Bursa din Viena, suspendate pentru prima oară în istorie

Cotaţiile la Bursa din Viena, suspendate pentru prima oară în istorie
10 Oct 2008   •   16:08

Cotaţiile la una dintre cele mai vechi burse din Europa, Bursa de la Viena (fondată în 1771), au fost suspendate pentru prima oară în istorie, vineri dimineaţă, ca urmare a scăderilor de peste 10% înregistrate la primele tranzacţii.
Principalul indice al bursei din Viena (ATX) s-a prăbuşit apoi cu până la 1933,52 de puncte (10.54%), la reluarea tranzacţiilor, pierderi importante fiind consemnate de grupurile bancare Raiffeisen International - 21,72% şi Erste Bank - 16,67%, respectiv compania de asigurări Vienna Insurance Group - 18,17%.
?Este o reacţie psihologică, de panică şi nu poate fi explicată prin fenomenele economiei de piaţă?, a declarat economistul şef al Băncii Raiffeisen International, Peter Brezinschek pentru canalul de televiziune ORF, citează Mediafax.
În ultimele zile bursa austriacă s-a confruntat cu pierderi repetate ca urmare a crizei financiare internaţionale. Indicele ATX al bursei din Viena a coborât, joi, cu 4,1%, după pierderile semnificative de miercuri (8,71%) şi luni (8,22%).
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: criza economica Austria Viena
Parteneri
Au fost finalizate operațiunile de umplere de pe strada surpată din Slănic
x close