Antena 3 CNN Economic Biz News Business Credit Suisse suspendă activitatea unor traderi bănuiţi de fraudă

Credit Suisse suspendă activitatea unor traderi bănuiţi de fraudă

Credit Suisse suspendă activitatea unor traderi bănuiţi de fraudă
19 Feb 2008   •   17:11

  Banca elveţiană, Credit Suisse, a suspendat activitatea mai multor traderi, bănuiţi că ar fi mărit intenţionat valoarea titlurilor de gaj pentru ipotecile investiţiilor, cu 2,85 miliarde de dolari. Pentru această situaţie, compania elveţiană a dat vina pe erorile găsite la modalitatea de stabilire a preţurilor.

Acest fapt ar putea duce la pierderi de 1 miliard de dolari din profitul aşteptat în primul trimestru al anului, potrivit BBC. Totodată, Credit Suisse a învinuit şi condiţiile de piaţă nefavorabile pentru întocmirea actelor.

Anunţul Credit Suisse survine într-un moment de declin al sistemului bancar global, după episodul din Franţa, legat de Societe Generale.

Dezvăluirile făcute, marţi, de compania Credit Suisse au uimit analiştii, deoarece, în urmă cu doar o săptămână, banca din Zurich şi-a publicat rezultatele financiare pe ultimele trei luni din 2007.

Credit Suisse spune că toate deciziile au fost luate în urma unui control intern, care, la acest moment este, încă, în desfăşurare.

Credit Suisse este a doua mare bancă elveţiană, prezentă la nivel internaţional, cu divizii specializate în managementul activelor, private banking şi brokeraj.

Antena3.ro

×
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close