Antena 3 CNN Economic Biz News Business Creditul de nevoi personale: Creşte suma acordată fără garanţii sau giranţi

Creditul de nevoi personale: Creşte suma acordată fără garanţii sau giranţi

Creditul de nevoi personale: Creşte suma acordată fără garanţii sau giranţi
01 Iul 2008   •   14:30

În ciuda faptul că bancherii prognozau pentru următoarea perioadă că cetăţenii vor întâmpina din ce în ce mai multe restricţii la obţinerea unui credit, unele bănci private au decis să crească sumele acordate pentru creditul de nevoi personale. Este vorba în special de Garanti Bank, instituţie care a anunţat marţi că a majorat suma maximă care poate fi acordată la contractarea unui credit de nevoi personale fără garanţii sau giranţi de la 15.000 la 30.000 de Euro. În condiţiile în care, pe piaţa bancară, suma maximă acordată pentru acest tip de credit este situată între 15.000 şi 20.000 de euro.

La acest moment, suma de 30.000 de euro, fără garanţii, se mai poate obţine la Bancpost, dar doar de către cei persoanele care lucrează la companii ce au încheiată o convenţie de salarii cu unitatea bancară. Decizia Garanti Bank de a mări suma acordată de la 15.000 la 30.000 de euro este valabilă şi pentru creditele în lei, dolari sau franci elveţieni, creditul urmând a fi acordat pe maxim 10 ani. Dobânda este de 8,94%, pentru creditul în Euro (DAE de 13,5% calculată pentru suma maximă de 30.000 de euro).

Garanti Bank este sucursala din România a GarantiBank International N.V., cu sediul la Amsterdam. Aceasta este deţinută de Garanti Turcia, a treia bancă privată din Turcia. În România, GarantiBank are 38 de agenţii, dintre care 13 în Bucureşti.

Antena3.ro

×
Parteneri
Pensii mai mari pentru români, cu aceste acte
x close